Gemeente Utrecht lanceert de website healthyurbanliving.utrecht.nl met de zoekoplossing van Pandosearch. De Gemeente Utrecht heeft ambitieuze doelen voor de toekomst van de stad en de website is speciaal voor dit doel in het leven geroepen. Pandosearch zorgt ervoor dat al deze informatie goed vindbaar is voor de bezoekers van de website.

Pandosearch en Gemeente Utrecht

Pandosearch en de Gemeente Utrecht werkten al samen, want ook op de algemene website van de gemeente (utrecht.nl) wordt de zoekfunctie door ons aangedreven. En de Gemeente Utrecht groeit hard. De verwachting is dat er de komende twintig jaar meer dan 100.000 inwoners in de gemeente bij zullen komen, waarmee het inwonersaantal stijgt van 350.000 naar 455.000. Zo’n sterke groei komt natuurlijk niet zonder uitdagingen. De stad stelt zich daarbij onder andere als doel dat Utrecht haar identiteit moet behouden en een stad wil zijn waarin gezondheid en leefbaarheid voorop staan. Dat betekent onder andere betaalbare woningen, een groene en gezonde omgeving en goede bereikbaarheid. Fantastische doelstellingen, waar de nieuwe website je alles over vertelt.

Healthy Urban Living

De nieuwe website (healthyurbanliving.utrecht.nl) bestaat uit ongeveer 50 pagina’s en de teksten zijn - gelet op het internationale karakter – geschreven in het Engels. Dat is geen probleem, Pandosearch ondersteunt meer dan 30 talen out-of-the-box. Pandosearch heeft de nieuwe website gecrawld en geïndexeerd. Daarna is de content geanalyseerd door de software er zijn de relevante zoektermen vastgesteld. Dit gaat volledig automatisch. Binnen de zoektermen wordt bovendien onderscheid gemaakt tussen enkelvoud en meervoud. Zo ‘weet’ Pandosearch bijvoorbeeld dat de zoektermen park en parks hetzelfde betekenen. En als een websitebezoeker op die termen zoekt, zullen in beide gevallen de juiste pagina’s naar boven komen. Indien gewenst is het mogelijk om bepaalde zoektermen te boosten in de zoekresultaten. Op die manier kunnen de content-beheerders van de website zorgen dat de meest relevante informatie altijd boven water komt.

Websites met veel content

Werk jij aan een grote website met veel tekstuele content, en ben je benieuwd of jouw zoekoplossing voldoet aan de moderne standaarden, dan kun je dat hier zelf checken. Het is immers zonde van je content als niemand die kan vinden.

Meer weten over het verbeteren van je zoekfunctie?

Plan een gratis demo

Onze experts maken een vrijblijvend testrapport over je zoekfunctie en laten je zien wat je kunt verbeteren.
Neem contact op