“Voor Utrecht.nl is het heel belangrijk dat we alle burgers kunnen voorzien van de juiste informatie. Daarom is toegankelijkheid een heel belangrijk onderdeel. De samenwerking met Pandosearch is ons erg goed bevallen. Ze hebben goed meegedacht vanuit technisch oogpunt, maar ook vanuit de gebruiker om te kijken hoe we bepaalde problemen het beste kunnen oplossen.”

Zoeken op utrecht.nl

Gemeente Utrecht is de op drie na grootste gemeente van Nederland en de website utrecht.nl is het belangrijkste communicatiekanaal tussen de gemeente en haar meer dan 360.000 inwoners. Het is dus niet verwonderlijk dat Gemeente Utrecht veel tijd en aandacht besteedt aan de content op deze website en aan de techniek daarachter. Toegankelijkheid van informatie is daarbij essentieel, want alle burgers moeten de juiste informatie kunnen vinden. Pandosearch is erg trots dat zij de zoekfunctie op de websites van Gemeente Utrecht mogelijk mag maken. In deze klantcase vertelt Michiel Udo, Scrum Master bij Team Internet van Gemeente Utrecht over de samenwerking met Pandosearch.

Snel zoeken en synoniemen

Onze website bestaat uit duizenden pagina's met heel veel content. En dat is uitdagend, want als burger wil je snel en efficiënt de juiste informatie kunnen vinden. Met ons oude systeem was dat enorm lastig, maar met Pandosearch is dat gelukkig een fluitje van een cent.

Een goed voorbeeld van een feature van Pandosearch die voor ons erg belangrijk is, is het gebruik van synoniemen. Binnen de gemeente wordt veel vakjargon gebruikt. Wij spreken bijvoorbeeld over een "vellijst" terwijl de burger eerder zal zoeken op het woord "kapvergunning", terwijl dit hetzelfde betekent. Door de synoniemen-functie van Pandosearch krijg je op beide zoektermen het juiste zoekresultaat.

Rapportages

We zijn ook erg blij met de rapportagefunctie die Pandosearch biedt. We draaien statistieken waarmee we inzicht krijgen in het gebruik van de zoekmachine, zodat we weten op welke zoektermen wordt gezocht. Zo kunnen we zien welke pagina's wel bezocht worden maar ook welke er niet of nauwelijks worden bekeken. Met die informatie kunnen we pagina's anders inrichten, of in sommige gevallen zelfs verwijderden. Op die manier stemmen we ons contentaanbod beter af op de wensen van de burger en leren we bovendien beter begrijpen naar welke informatie burgers op zoek zijn.

Samenwerking

De samenwerking met Pandosearch is ons heel goed bevallen. Het team heeft goed meegedacht vanuit technisch oogpunt, maar ook vanuit de gebruiker. Gezamenlijk hebben we bepaald hoe we bepaalde problemen het beste kunnen oplossen.

Is jouw zoekfunctie goed genoeg?

Beter zoeken is belangrijk in allerlei branches. Kijk ook eens bij onze andere klanten of neem vrijblijvend contact met ons op.

Meer weten over het verbeteren van je zoekfunctie?

Plan een gratis demo

Onze experts maken een vrijblijvend testrapport over je zoekfunctie en laten je zien wat je kunt verbeteren.
Neem contact op